Csathó Péter testvérünk kezdeményezésére, a Presbitérium céladakozásával valósult meg a Reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett emlékfa és díszcserje ültetés. Az esemény szervezője, Komjáthy István presbiter Luther Márton híres mondatát idézte "Ha tudnám is, hogy holnap elpusztul a világ, még akkor is ültetnék egy almafát." Az ültetés során a templomkertbe kerülne egy bókoló ezüst cédrus, valamint további díszcserjék. Köszönjük Csathó Péternek a beszerzést és szállítást!

Október 27-én pénteken délután 16 órakor.

***

December 10-én, vasárnap 18 órakor nagyszabású koncert lesz templomunkban. Szeretettel várjuk a gyülekezet minden tagját. Műsor: Mendelssohn: 42. zsoltár, Tillai Aurél: Reformáció kantáta

Karmesterek: Oláh Gábor és Erdélyi Dániel. Közreműködik a Központi Református Kórus és a Pozsonyi úti Hálaadás kórus.

***

"Ott rossz kedély nem férhet el, hol néhány jó társ énekel,..."

Vajon milyen kérdéseket tennének fel reformátor eleink mai szokásainkról, hitéletünk hétköznapjairól? Hol található életünkben a Biblia? Mit jelent számunkra az istentisztelet? Fontos-e az éneklés? Élünk-e a közösség megtartó erejével? 2017. szeptember 20-án, szerda este 18 órakor a Reformáció 500 éves évfordulójának emlékére előadást hallhattunk dr.Szabó Lajos rektor úrtól: Milyennek szeretné látni Luther és Melanchton a mai egyházat? címmel. A teljes előadás megtekinthető, meghallgatható honlapunkon, a http://pozsonyiuti.reformatus.hu-n az Élő ige > Igehirdetések és előadások > Pozsonyi úti esték menüpont alatt. 

***

"A magyar lélekhez ő áll legközelebb, akit legkevésbé ismerünk." (Ravasz László szavai Ulrich Zwingliről)

Kálvin - Zwingli mit üzen az egyháznak? címmel 2017. október 18-án este szintén előadást hallhattunk a Pozsonyi Úti Esték sorozatban. Előadónk Németh Pál Pestszentlőrinc-Ganzkertváros-i református lelkész volt. Az előadás letölthető a honlap Élő ige > Igehirdetések és előadások > Pozsonyi úti esték menüpontja alatt.

***

Október 4-én, egyik hittanos csoportunkkal megtekintettük a Reformáció 500. évfordulójára készült vándorkiállítást a Magyarországi Németek Házában.