„… Néped készen állva, víg örömmel, énekelve vár, Szabadítónk jöjj el…”

Családi délután Advent-Karácsony jegyében december 2-án szombaton

Minden évben kedvesen várt esemény az Adventi Családi Délután, hiszen ez a nap egyházi rendünk szerint az év „szilveszter estéje”, az évkezdő adventi vasárnap előtt. Belépő a szeretett adventi időszakba.

Idén is – örömünkre – nagyon megtelt a Tanácsterem. Generációk énekeltük együtt átmelegedett lélekkel a közismert adventi „szent slágereket”: „Adventi hírnök, friss fenyőág…”; „Jöjj, ó jöjj el Jézus Krisztusunk…”. Történelmi pillanat: Mihály Gyula művész úr, gyülekezetünk hűséges tagja pánsíppal vezette énekünket.

Megtekintettük a Názáreti Mária című film gyönyörű karácsonyi részletét, Székely Tamás felvezetésével, majd kezdetét vette az össznépi kézműves foglalkozás. Öt asztalnál, szakmai irányítás mellett lehetett kreálni a kreatív gyermekeknek és felnőtteknek. Igmándi Bogi, Nagyné Klári, a Szőnyi házaspár Éva és Endre, Hornyákné Évi, Nagy Kati fáradhatatlanul segítették az elszánt alkotni vágyókat. A gyermekek ajándékot kaptak, köszönet Horváth Éva katechétánknak a korosztályos csomagok összeállításáért, és az egész alkalom megszervezéséért. Végül kezdetét vette a szeretetvendégség. Eddig is tudtuk, hogy mennyire finom a kacsazsír házikenyéren, hozzá édes hagyma, de az ottani „pusztítás” minden képzeletet felülmúlt. De fogyott a pogácsa és a sütemény is. Lamberth Győzőné Marika ez alkalommal is jelesre vizsgázott gasztronómiából. Hat óráig hirdettük alkalmunkat, mégis az utolsó család nyolc óra tájban ment el. Fáradtan, de igen jókedvűen ültünk le - a PRSC – szolgálattevők és családtagjaik közös vacsorára. Most is elhangzott Szőnyi Endre ajkáról a záró János Áldás:

 

Legyen Jancsi, legyen Pista,

Pápista vagy kálomista,

Ki a borát ki nem issza,

Nem lesz annak lelke tiszta.”