Gyülekezetünk frissen megválasztott gondnoka, dr.Vajda László szívesen állt rendelkezésünkre néhány kérdés erejéig. Isten áldja szolgálatát!

Hálaadás: - Régóta vagy a gyülekezet tagja? Hogyan kerültetek családoddal a Pozsonyi útra?

Tulajdonképpen nem. Aktív gyülekezeti tag nyolc éve vagyok. Területileg a Csillaghegyi gyülekezethez tartoznánk. Hozzáteszem, hogy Berkesi Gábor nagytiszteletű esketett nejemmel össze 23 évvel ezelőtt. Azóta is megvan a kapcsolat a templommal, hiszen mindegyik gyermekemet lelkipásztorunk keresztelte, illetve már három idősebb lányom itt konfirmált. Az idevaló kötődésünk eredete feleségemhez, sőt az ő szüleihez kapcsolható, ami évekre lefordítva egy fél évszázadot is kitesz.

Hálaadás: - Van-e kedvenc bibliai igéd vagy történeted? Melyik az és miért?

Jelenések könyve 2, 10. "Légy hû mindhalálig, és néked adom az életnek koronáját.” Az ige mély tartalma is erőt ad, hitet erősít. De meghatározóként mégis azt kell említenem, hogy ez volt a konfirmációs igém, amit kaptam.

Hálaadás: - Mit tartasz a gondnoki feladatok közül a legnagyobb kihívásnak? Hogyan látod: melyek lesznek a legfontosabb feladatok, célok?

Első legfontosabb feladat, hogy megfeleljek. Őszinte lelkiismerettel nézhessek a tükörbe. Rengeteg a tennivaló, és hála az Úrnak nagyon sok a templomért, a közösségünkért tenni vágyó, és aktívan tevő testvérünk. Vallom, hogy a nagyon fontos gazdasági és műszaki kérdések eszközök arra, hogy céljainkat jobban elérhessük a diakónia és a misszió terén. Természetesen vannak rövid-, közép-, és hosszútávú terveim az előbb felsorolt feladatok terén. A nagy tervek egyik köre természetesen – a már sokak álmának folytatásaként – az altemplom befejezése, és annak sokrétű használatbavétele.

Hálaadás: - A gyülekezet először a hobbidat ismerte meg...

Nagyon szeretek fotózni. Jellemzően a családomat, gyerekeimet örökítem meg. És azt gondolom, nem véletlen, hogy a templomi eseményeinket is gyakran fényképezem, hiszen, mint második családomnak érezve a közösséget, örömmel és szívesen teszem ezt.