Anyák napja 2018
Május 6-án, vasárnap köszöntöttük az Édesanyákat az istentiszteleten. Berkesi Gábor nagytiszteletű úr az ünnepen a 2Mózes 2,1-10 (Mózes születése és neveltetése) alapján hirdette az igét. Gyermekeink ezután kedves műsort adtak elő.

Családi hétvége Berekfürdőn
Május 25-27 között, péntektől vasárnapig, családi hétvégén voltunk a berekfürdői Megbékélés Háza vendégeiként. A gyülekezet tizennégy résztvevő családja több mint ötvenfős csapattal érkezett meg a táborba, ahol a péntek esti áhitattal kezdődött meg közösségünk. A hétvége saját énekfüzetéből énekeltünk, kicsik és nagyok örömére, zongorán Bajnok Gábor kísérte dalainkat. Odakinn a kertben gyermekeink közösen játszótereztek, nagy sikere volt a kerti kötélpályának.
Szombaton Horsai Ede előadását hallgattuk meg. Ede több évtizede a Debreceni Kollégium lelkész-hitoktatója. Közöttünk a gyermeknevelés legújabb kihívásairól beszélt: van-e különbség a „mai fiatalok” és a korábbi generációk között? Mit lehet átadni gyermekeinknek, hogyan lehet kezelni az információs társadalom okozta problémákat? Vasárnap istentiszteletet tartottunk, ahol együtt szolgáltunk felolvasásokkal, énekekkel. Szabad időnkben pedig ellátogattunk a szemközti élményfürdőbe, a kertben óriási focimeccsek alakultak ki, a ház alagsorában pedig ping-pong és biliárdpartik voltak. Nosztalgiával nézegetjük a hétvége képeit, melynek sikerét jelzi, hogy néhány résztvevő családnál a gyerekek Berekfürdő óta az étkezés előtti asztali áldást kérik. A hétvége egyszemélyes szervezőbizottsága Berkesi Anna volt, akinek hosszú előkészítő munkáját ezúton is köszönjük!

Évzáró családi istentisztelet
Idei évzáró istentiszteletünk újra családi alkalom volt, sok énekléssel. Horváth Éva katekéta vezetésével gyermekeink előadták-elmesélték a Piszkos szívek városának történetét (képünkön). A tanácsteremben Lambert Győzőné irányításával szeretetvendégség volt sok finomsággal. Minden munkatársnak, szülőnek és résztvevőnek köszönjük ezt a nagyszerű ünnepet!

2018 nyári tábor
Idén is lesz Tábor! Ezúttal egy Felvidékhez közeli, gyógyító klímájú erdei környezetben lesz a szállásunk. A körülzárt területen csak mi leszünk, a házias ételeket helyben készítik, az uzsonnáról pedig magunk gondoskodunk. Helyszín: Ráróspusztai Ifjúsági Tábor, Időpont: 2018. július 2–július 7. (hétfőtől szombatig). Imádságainkban hordozzuk közösen a tábor sikerét!

Berkesi Gábor – 25
Márciusban volt huszonöt éve, hogy gyülekezetünk vezető lelkipásztora, Berkesi Gábor megkezdte szolgálatát a „Pozsin”. A szép jubileum alkalmából Pünkösdvasárnap volt és jelenlegi presbitereink köszöntötték őt, gondnokunk Vajda László pedig a presbitérium ajándékát, egy új bocskait adott át Nagytiszteletű Úrnak. Életére és további szolgálatára az Úr áldását kérjük!