Pünkösd hétfői ünnepi istentiszteleten a következő fiatalok tettek konfirmációi fogadalmat: Bagossy Beatrix, Birtalan Ákos, Douglas Máté, Farkas Alexandra, Farkas Edina, Farkas Gergely, Kalmár Sándor, Keresztes Dániel, Pogonyi Katalin, Presits Petra, Román Krisztián, Sipos Bettina, Szabó Csenge, Varga Márton.

Isten hozta őket a gyülekezet úrvacsorai közösségében is.

Konfirmációi vizsga

Csoportkép szülőkkel

Konfirmáció  „…és teljesítsd a Felségesnek fogadásidat!” (Zsoltárok 50, 14)

***

Hittanos évzáró istentisztelet, június 5.

Hittanos gyermekeink egy csapata

A szülők nevében Presits Bernadett színművésznő mondott köszönetet és áldást

„Gyermekek hangja hirdesse: Áldott a Jézus szent neve!”

***

Hittanos tábor, Csemő

Lezárult a jelentkezés idei táborunkra: 70 gyermek és 10 felnőtt vezető részvételével. Terveink szerint három meghívott előadó érkezik még egy-egy napra (táncművész, kézműves, stb.) Az Ige mellett tematikánk lesz harmadízben a reformáció, valamint a két magyar költőóriás Arany János és Petőfi Sándor szellemi hagyatéka.  Szeretnénk ez alkalommal is sok játékkal, kirándulásokkal, vetélkedőkkel színesíteni programunkat. Köszönet az eddigi adományokért, és egyben kérjük a testvéreket, hordozzák imádságban hetünket (július 11-16.).

 ***

Megalakult a Központi Református Kórus

Régi álom vált valóra, amikor a Református Zenei Fesztivál keretében a Kálvin téri templomban felhangzott Claude Goudimel zsoltárfeldolgozása. Ezzel kezdetét vette a Központi Református Kórus első hangversenye. A kórus egyik karvezetője Berkesi Boglárka karnagy, gyülekezetünk kántora. Az énekesek között a Hálaadás kórus is képviseltette magát kis különítményével. A KRK legfőbb célja, hogy állandó zenei résztvevője legyen a Református Egyház ünnepi alkalmainak, többek között a jövő évi reformációi emlékünnepségeknek is.