Kálvin János: János evangéliuma magyarázata I-II.

Új kötetekkel folytatódik a Református Egyházi Könyvtár új folyamának sorozata. Kálvin újszövetségi kommentárjai közül János evangéliumának magyarázata első ízben olvasható magyarul.

Kálvin a kommentár bevezetőjében megjegyzi, hogy „ez az evangélium kulcs, amely kaput nyit a többiek megértéséhez”. „A kommentár jelentőségét mutatja, hogy a 19. századi nagy gyűjteményes kiadásig (Opera Calvini) tizenegyszer jelent meg latinul, és kilencszer franciául.” Ez jelzi, hogy „mindmáig kulcsfontosságú egzegetikai munkát tartunk a kezünkben. Immár magyarul is, Vekerdi József fordításban.” „…a viszonylag rövid idő alatt megírt kommentárt semmiképpen sem tekinthetjük elhamarkodottnak. Ellenkezőleg. Kálvin már strasbourgi tartózkodása alatt (1539–1541) magyarázta nyilvános óráin a János evangéliumát, s nyilván már akkor számos kommentárt megismert.”

Kálvin Kiadó, 2011. 4000 Ft

Jubileumi koncert DVD-n

Gyülekezetünk 2011. december 4-én ünnepelte alapításának 90. évfordulóját. Az ünnepi zenés istentiszteleten együttesen szolgált a gyülekezet Hálaadás kórusa és a Debreceni Református Kollégium Kántusa. Elhangzott Liszt Ferenc B-A-C-H fantázia és fúga és Pater Noster című műve, Antonio Vivaldi Gloriája zenekari kísérettel, valamint Kodály Zoltán 114. genfi zsoltára.

A felejthetetlen koncertről készített felvétel megvásárolható egyházközségünkben. Ára: 1800 Ft