Kedves Gyerekek!

Húsvét után 50 nappal, a Szentlélek teremtő munkájának köszönhetően megszületett az első keresztyén gyülekezet. Jézus Krisztus kereszthalálakor az emberek elvesztették a reményt, majd feltámadásakor új erőre kaptak, és összegyűltek Jeruzsálemben, hogy nyíltan
beszélgessenek hitükről. „Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni; úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak.” ApCsel 2,4

Gyümölcskosár – A Szentlélek gyümölcsei

Szükséges eszközök: olló, színesceruzák, ragasztó

Elkészítés menete:
Vágd ki a gyümölcskosarat és a gyümölcsöket. Színezd ki mindkét részt kedved szerint, majd a gyümölcsöket ragaszd a kosár hátuljára úgy, hogy elöl kilátsszanak. Ezután hajtogasd be a kosár alsó részét a három hajtás mentén hátrafelé. A legfelső legkisebb részt ragaszd a kosár lapjának hátuljára úgy, hogy a kosár állni tudjon.

1. kicsi kép mellett ez áll: Felső nyílhoz – itt megragasztani / Alsó nyílhoz – ebben a magasságban megragasztani, egy kicsivel a lekerekített szél felett. 2. kicsi kép mellett ez áll: Így kell kinéznie a kész kosárnak.

Az idézet a kosárban: „A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.” (Gal 5, 22)