Ps. 121.

Teremtőnk, Formálónk, Utunk, Igazságunk, Életünk, Útitársunk, Pártfogónk és Segítségünk!

Rád tekintünk, mikor új esztendőbe indulunk. Látjuk magunk előtt a feladatot, mint vállunkra nehezedő súlyt, épülő házat, s házra leselkedő veszélyt; de vajon mit építhetünk, ha meg nem áldasz bennünket, Uram? Miért küzdhetünk erőt sem sajnálva, ha nem te harcolsz oldalunkon? Hiábavaló a veríték és a vér, nélküled semmit sem ér! Fáradhatatlanul űzzük talán a magunk elé kitűzött célokat, kora reggeltől késő estig tanuljuk, munkáljuk, küzdjük, harcoljuk, elfáradva, megfáradva és belefáradva, oly kicsi jutalommal! Nem táplál a kenyér és nem elégít meg a bér, nélküled semmit sem ér!

De veled tágas lesz a tér! Veled úttá lesz az úttalan! Veled végveszély tengerében ösvény nyílik meredek hullámfalak közt, s védelmez seregnyi halál ellen! Veled víz fakad a sziklában, eleség adatik a pusztában, s ki Rád tekint, nem leli halálát a kígyómarásban! Aki Veled indul harcba, gyümölcsöző vidékű honba tart, míg hontalan! Akit Te szeretsz, kiterjeszted rá kegyelmedet, gondviselésedet. Míg a másik fárad újra meg újra, s könnyezik, kiált, rimánkodik, majd gépek közt kóválygó robottá válik, Te álmában elégíted meg szerettedet.

Áldó mosolyod gyümölcse új életté lesz, a jövő küzdelmeihez ajándékod a győzelmi ígéret. Mert adassék bár küzdelem, jogi furfang, harc a létben és a létért, mégis nőnek virágzása, életadás gyümölcsébe fordulása: tőled adatott csoda.

Áldd meg Istenünk ezt az évet! Építsd te a várost és védelmezd meg, ha érik a támadások! Karunkat erősítsd a küldetéshez, s a sok munka közt emeld újra és újra fel tekintetünket! Te áldd meg életünket, vigasztalj, ha elcsüggedünk, gyógyíts mikor meggyöngülünk, tisztogass, mikor por tapad lábunkra, te hívd be gyermekeinket házadba! Ha szolgálhatjuk ügyedet, tehessük azt dicsőségedre! Ha megtapasztaljuk újra meg újra szeretetedet, hálaadásunkat eléd emelhessük szüntelen!

Légy Velünk, mert ami nélküled hiábavaló küzdelem, az Veled lehet győzelem! Ragyogjon fel dicsőséged minden örömünk felett!

Ámen.