Faggyas Sándor (szerk.): Protestáns hősök 3., Félszáz portré az elmúlt fél évezred magyar történelméből
Emlékezni elődeinkre öröm – és kötelesség. Mint a magyar és európai protestantizmus kiemelkedő alakja, Ravasz László figyelmeztetett, »sorsunk emlékezetünkben van megírva: mondd meg nekem, mire emlékszel vissza, s én megmondom, ki vagy«. Emlékezni és emlékeztetni segít két éve indult vállalkozásunk, a Protestáns hősök című portrégyűjtemény, amelynek már a harmadik kötetét veheti kézbe a Kedves Olvasó." (Részlet a Szerkesztői köszöntőből)
Press-Pannonica, 2018. 2980 Ft

Cs. Szabó László: Luther 2. – Az igazság és az élet
Egy kortárs szerző bizony több szempontból is nehéz fába vágja a fejszéjét, ha Martin Luther életéről szeretne regényt írni: egy szinte már héroszi magasságokba emelt személyt kell hétköznapi valójában megragadnia, egy sokszor elmondott történetet újramesélnie, mindezt ötszáz év távlatából. A második kötet az elsőhöz képest is nagyobb kihívást jelenthet, hiszen a reformáció irányának alakulása és a kényszerű politikai csatározások kevés örömet hoztak Luther számára, és élete vége felé különösképp is úrrá lett rajta a csüggedés. Ebbe a hatalmas feladatba pedig magyar szerzőként belevágni mindenképpen különleges bátorságról tanúskodik. Cs. Szabó Sándornak azonban sikerül megugrania ezt a magas lécet, és különleges történetmesélésének, atmoszférateremtő képességének köszönhetően azonnal beszippantja és magával ragadja olvasóit.
Harmat Kiadó, 2018. 3900 Ft

Jézus élete – Matricás album
Az albumba 89 féle matrica ragasztható be. A matricák az albummal együtt vásárolhatók meg.
Lukács evangélista minden eseménynek pontosan utánajárt, amikor írásba foglalta Jézus életének történetét. Ezt a páratlan történetet Te is végigkövetheted ennek az albumnak a segítségével.
Megtudhatod, ki is volt valójában Jézus Krisztus, hol született, hogyan változtatott meg emberi életeket, hogyan lett a mi Megváltónkká, hogyan támadt fel a halálból, és hogyan lehetséges, hogy bár mennybe ment, mégis itt van velünk ma is, egészen közel hozzánk.
Ragaszd be mind a 89 matricát, és ismerd meg a Názáreti Jézus életútját, ahogyan azt Lukács evangélista megírta! Kiváló ajándék adventi naptárba is.
Luther Kiadó, 2018. 1290 Ft

Luther megmondja – Válogatás Luther asztali beszélgetéseiből
Luther 2014-ben megjelent – magyar nyelven az eddigi legbővebb kiadású – Asztali beszélgetéseinek gyűjteményéből válogattunk össze egy zsebkönyvnyi gondolatot ebben a kis kötetben.
A reformátor szavai elgondolkodtatnak, jókedvre derítenek, mélyíthetik hitünket és lelki életünket, bátoríthatnak az élet nehézségei közepette. Vigyük magunkkal, és lapozzuk fel, ha elcsendesedésre, vigasztalásra vagy éppen egy kiadós hahotára van szükségünk. Mindez elfér a zsebünkben e könyv formájában, de a Luther megmondja Facebook-oldalon akár a telefonunk segítségével is magunkhoz vehetjük az evangélium örömhírét – lutheri humorral fűszerezve.
Luther Kiadó, 2018. 1500 Ft

Bibliapp
Mit tanított Jézus az adományozásról? Hogy is volt ez a tevével és a tű fokával? Mit üzen a számomra ma Isten? – mostantól bármikor és bárhol fel tudjuk lapozni a Bibliát, elolvashatjuk a napi bibliamagyarázatot, valamint kereshetünk a református hitvallásokban, ehhez pedig mindössze egyetlen ingyenes applikációt kell letöltenünk mobil eszközünkre.
Elkészült a Bibliapp, a Magyarországi Református Egyház hivatalos mobil alkalmazása. Az okostelefonokra, tabletekre telepíthető program nem az első magyar nyelvű keresztyén applikáció, ám az egyetlen, amelyik
· 2 magyar nyelvű bibliafordítás és
· 1 napi igemagyarázat mellett
· a Heidelbergi Kátét és
· a Második Helvét Hitvallást is magában foglalja.
Nemcsak a napi csendességünkben lehet hasznunkra, de segítségével könnyen utánanézhetünk egyházunk tanításának egy-egy minket érdeklő kérdésben, és a vonatkozó bibliai szakaszokat is egy kattintással elérjük. Az alkalmazás tovább bővülhet a jövőben, ha elkészül az új református énekeskönyv, azonban addig is igazán hasznos útitárs és iránytű lehet a mindennapok forgatagában.
A Biblia mindenkié – valljuk, ezért az alkalmazás ingyenesen letölthető – androidos eszközökre a Google Play áruházból, Apple termékekre pedig az AppStore felületéről.
MRE Kommunikációs Szolgálata