Kálvincsillag

Hamarosan kézbe vehetjük a Magyar Református Egyház hivatalos lapjának az első, próbaszámát, a 136 oldalas, 35 ezer példányszámban megjelenő Kálvincsillagot. A tartalom ötvözi a részegyházi logikát, valamint a tematikus megközelítést és a szerkesztők törekedtek a műfaji sokszínűségre. Vagyis amellett, hogy a Magyar Református Egyházba foglalt valamennyi egyházkerület – a Kárpát-medenceiek mellett az amerikai egyház is – bemutatkozik a lapban, olvashatóak portrék példamutató református életekről, írások az egyházi értékőrzésről, a református oktatásról és ifjúságügyről, a reformátorokról és az egyházzenéről is. Az egyház és társadalom rovatban pedig Orbán Viktor miniszterelnök is köszönti az olvasókat.

Elérhető, olvasható a gyülekezetekben lesz.

Varga Gyöngyi: Áldáskönyv

Ez az áldáskönyv az áldottakhoz szól, és egyben az áldás továbbadására hív. Arra az útra indít, amelyen közösen fedezhetjük föl a létezés gazdagságát, az érintések üzenetét és a határtalan Szeretet erejét. Fejezetek:A mai napra, A nap végén, Nehéz utakon, Minden jóért, Ír áldások, Ünnep-áldás. A 3. kiadás várható megjelenése 2010 októbere.

„Most hát boríts be minket, Istenünk, reményruhába őrizz az úton, és taníts szeretetedből szeretni legyen életünk a halálból életre támadás példázatává.”

Luther Kiadó, 2010. 1790 Ft

Gál Judit: Uram, akit szeretsz, beteg...

Lélekerősítő írások betegágyon fekvőknek.

Ez a kis füzet a naponkénti beteglátogatások tapasztalataiból született. Református kórházlelkészek írták és gyűjtötték össze, akik évek óta járják a kórtermeket, ülnek csendben betegágyak mellett, keresik az Igét, a vigasztaló szót, a megszólaló és megszólító lelki gyógyszert. Azzal a hittel és vággyal adjuk kézbe a néhol ismerős, máshol új gondolatokat, hogy minél több betegágy mellé eljusson, csendesítsen és erősítsen az Áldott Orvos gyógyító szeretetének eszközeként.

Kálvin Kiadó, 2010. 260 Ft

Tizenöt zsoltár – Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos és Sebestyén Márta koncertje

A Zsoltárok könyve az Ószövetség 150 részből álló imádság- és énekgyűjteménye. A kereszténység és a zsidóság közös kincse, melyben az élet olyan problémái jelennek meg, mint a szenvedés, a halál, az üldöztetés, az öröm, a hála,a bűn, a szeretet. Ezeket az évezredeket túlélő énekeket dolgozta fel a testvérpáros, akik előtte már elkészítették a Pál apostol és A hegyi beszéd című, hasonló megközelítésű lemezeiket. A zsoltárokat Sumonyi Zoltán válogatta a Bibliából és szedte mai versekbe. A zenében a zsidó és a keresztény zenei kultúra elemei egyaránt megjelennek, s mindez jellegzetesen „gryllusos“ stílusban tálalva.

2010. december 30. 19:30. Művészetek Palotája, www.mupa.hu