Szarka Miklós: Hatszemközt

Égető kérdések-éltető válaszok

Gyermekvárás, egyszülős család, szegénység, történelmi viharok hatása a családra – csak egy néhány a könyvben szereplő témákból. Ezek sokak életében olyan kérdéseket vetnek fel, amelyeket már nem lehet a család belső köreiben, házastársak között négyszemközt megbeszélni, hanem hatszemközt egy segítő szakemberrel megosztva kell keresni a megoldásokat.
A szakember, aki segít olvasóinak tájékozódni ezekben a kérdésekben egyszerre lelkipásztor és családterapeuta, és a lelkigondozói esetek leírásában és feldolgozásában lélektani ismeretei összefonódnak keresztyén, biblikus szemléletével.

Ajánljuk ezt a könyvet mindenkinek, aki nyitott az ige fényében átgondolni saját életkérdéseit és azoknak a segítő szakembereknek, akik nap mint nap melléállnak az elakadt életeknek.

Kálvin Kiadó, 2011. 990 Ft

Hajdú Zoltán Levente: Előtted, Uram…

Imádságok

…Ez a kötet segít az Úr elé járulni, segít imádkozni. Vannak ugyanis olyan élethelyzetek, amikor az ember képtelen a saját szavaival imádkozni. Ilyen helyzetekben nagy segítséget adhat ez a könyv. Ugyanakkor tanít imádkozni, hogy egyre inkább a saját szavainkkal tudjuk elmondani a saját imádságainkat, és óhajtsuk az Isten igéjét.

Az Úr segítse e kötet olvasóit is a krisztusi magaslatokra!

részlet Steinbach József püspök Előszavából

Kálvin Kiadó, 2011. 990 Ft

12 kosár webáruház

A Harmat Kiadó elindította új webáruházát.

A www.12kosar.hu honlapra kattintva több neves keresztény kiadó (pl. Luther, Parakletos, Harmat, Kérügma) könyveit is beszerezhetik, illetve különféle ajándéktárgyakat vásárolhatnak, a faliórától a képeslapig, és megrendelhető a Family Magazin is.

Széles választékkal, folyamatos kedvezményekkel, akciókkal várják az érdeklődőket!

Munkácsy: Krisztus-trilógia

2011. április 30-ig

Első alkalommal látható együtt a 19. századi magyar festőóriás, Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiája Budapesten, a Magyar Nemzeti Galéria és a Munkácsy Alapítvány közös kiállításán. Az Ecce Homo a debreceni Déri Múzeum, a Krisztus Pilátus előtt a kanadai Art Gallery of Hamilton, a Golgota pedig Pákh Imre amerikai magyar műgyűjtő tulajdona. A budapesti kiállítás különlegességét az adja, hogy a három óriási méretű festményt olyan, a Magyar Nemzeti Galériában őrzött, saját kezű kisebb változatok, valamint más olaj- és grafikai vázlatok kísérik, melyek eddig még soha nem szerepeltek a nyilvánosság előtt. Teljes árú jegy: 2000 Ft, az állandó kiállítások megtekintésére is érvényes!

Forrás: mng.hu