Homérosszal is Jézushoz

Ritoók Zsigmond ókorkutatóval beszélget Simon Erika

Mindent csak úgy kaptam, azt viszem tovább. Isten adja a hitet.

Született egyszer egy Gyermek, akinek szenvedéséből mindnyájan élhetünk. Aki által szerethetjük egymást. Mert Ő előbb szeretett minket.

A „Miért hiszek?” sorozat legújabb kötete.

Kairosz Kiadó, 2011. 1500 Ft

Komjáthy István – Dóka Péter: Betyárvilág

A gazdagon illusztrált kötet a 19. századi betyárvilágba vezeti el az olvasót. Az izgalmas történetekből a korszak számos legendás alakját megismerhetjük: a nyalka Sobri Jóskát, a furmányos, álruhákat kedvelő Savanyú Jóskát, a bosszúálló Juhász Andrist. Olvashatunk kegyetlen zsiványokról, lóvá tett pandúrokról, és találkozhatunk a két legügyetlenebb magyar betyárral, Csirkóval és Buckóval is. Az elbeszélésekhez Szántói Krisztián készített hangulatos, színes rajzokat. A kötet, amelyben egyaránt helyet kaptak kalandos, tréfás és megrendítő történetek, Komjáthy Istvánnak, a Mondák könyve szerzőjének eddig fel nem dolgozott gyűjtésén alapul. A gyűjtő gyülekezetünk presbiterének, Komjáthy Istvánnak a nagyapja.

Móra Kiadó, 2011, 2990 Ft

Református Énekek X.

2011. június 25. 19:30 Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Művészetek Palotája)

„A Református Énekek hangversenyt – amely a Kárpát-medencei reformátusok legnagyobb zenei ünnepe – 2002 óta azzal a céllal rendezzük meg minden évben, hogy ott a reformátusok használatára kiadott énekeskönyv zsoltáraiból és énekeiből koncertfelvétel készüljön professzionális előadók tolmácsolásában, amely új CD és DVD kiadását teszi lehetővé. A ma már 370 főt számláló Kárpát-medencei Egyesített Református Kórust, kitűnő karnagyokat, szólistákat, kamarakórust és világhírű orgonistákat felvonultató koncertet hazai protestáns testvéreinken kívül egyre több „világi zenekedvelő” és külföldi vendég látogatja. A hangversenyen a közönség több alkalommal együtt énekel a kórussal, így mindösszesen 1700 ember énekli a Zengő Igét.”

Jegyek kaphatók a Stereo Kft. üzletében (1114 Budapest, Bartók Béla út 59.), illetve a MÜPA jegypénztáraiban (www.mupa.hu).