Kezes-Lábas Újszövetség, bibliai társasjáték

A játék húsz újszövetségi személy képeiből áll, egy-egy kép négy részre van vágva. Az egymáshoz illő testrészeket kell összerakni, különböző társasjáték-szabályok segítségével. Az egyszerű kezes-lábas már ovisokkal is játszható, a Páros kezes-lábas, és a bibliaismereti kérdésekkel kiegészített játékok pedig a nagyobbak számára valók.

Várható megjelenés: 2011. november, előrendelés: Parakletos

Családi áhítatoskönyv

Hiánypótló mű jelent meg idén pünkösdkor. "A családi áhítat a keresztyén vallásgyakorlás elemi része. Valaha magától értetődő volt, hogy a nap egy meghatározott időpontjában, többnyire reggeli vagy esti étkezés után éneklés, igeolvasás és imádság fogta közösségbe a kisebb-nagyobb családot. Mára a kapkodó élettempó, a család bensőséges közösségét elemeire bontó információáradás miatt nehéz ezt a nemes gyakorlatot megtartani, főleg, hogy jellege éppen a mindennaposság. Ez a kis kötet bátor lépés és meghívás, s egyben segítség is a bensőséges családi áhítatra vágyakozók számára. Hónapról-hónapra otthonukba invitálja és felragyogtatja a családi élet egy-egy nagy áldását, és hetenként tükrözteti tovább a Hegyi beszéd alapján. A könyv nem igényel további használati útmutatót, hiszen oldalait fellapozva világosan láthatjuk, hogy az elmélkedések, gondolatok, példázatok, imádságok, gyerekszájak, az ajánlott énekek mind egy-egy jelzés, útmutatás: Isten felé." Részlet Szabó István püspök ajánlójából.

A Családi áhítatoskönyv 2500 Ft-os áron vásárolható meg a Dunamelléki Református Egyházkerület pénztárában. (1092. Budapest, Ráday u. 28.) Igény esetén gyülekezetünk iratterjesztése is beszerzi.

Fenyő D. György (szerk.): Áprily tanár úr

Tanulmányok és emlékezések Áprily Lajos nagyenyedi, kolozsvári és budapesti éveire

Az Erdélyi Református Egyházkerület és a Kálvin Kiadó közös kiadása

Költő és tanár, tanár és költő: milyen távoli területei ezek az életnek! A költő alkot, a tanár átad; a költő eredeti, a tanár közvetítő. A költő szabad, a tanár végrehajt; a költő alkotó értelmiségi, a tanár fegyelmezett közalkalmazott. A költő verseiben személyisége áll a középpontban, a tanár magyarázataiban a tárgy. A költő új perspektívákat villant fel, új lehetőségeket fogalmaz meg, a tanár a hagyományt közvetíti, a tradíciót élteti tovább. Költőt ismerni: kiváltság, tanárt ismerni: mindennapos tapasztalat. Költő csak a kiemelkedőkből lehet, tanár mindenkiből.

Kálvin Kiadó, 2011, 2500 Ft